90 nap alatt az egészségem körül

Vegán kalandok

#sourdoughbread Fluor + water + salt Eltűntem egy időre. Az egyik oka a képen látható kenyérke. Persze nem pont ez, hanem úgy általánosságban a kovászos kenyér. Úgy kezdődött, hogy megvettem Vanessa Kimball #Kovásziskola #Sourdougschool c. könyvét. Már a könyv végigolvasásakor sejtettem, h nem lesz ez fáklyás menet, de határozottan az volt a benyomásom, h túl van ez az egész misztifikálva. Hát nem. Ez művészet. Ízlelgessük és mélyen gondolkodjunk el, azon, h liszt, víz, só elegyéből születik ez. Már a kovász elkészítése is egy komplett önismereti kurzus, nem ingyenes, mert a kovász csak fasza,drága lisztekkel műxik. De a kenyérsütés még a kovásznevelésnél is misztikusabb... Ahogy persze telik az idő és dobálod ki a frizbire sült valamiket. Lassan belátod, h semmi varázslat, csak türelem (ami nekem nincs

2019. április 02. - SzteraliveBook

szteralive készítette ezt a képet.

Tovább